Eclere

Eclere

Ingrediente

Pentru coji:

  • 500 ml apă
  • 200 ml ulei
  • 250 g făină
  • un praf de sare
  • 6 ouă

Pentru crema pasticerra:

  • 6 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 100 g amidon
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru ornat:

  • decor alb+negru Dr. Oetker

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru coji: se pun la fiert apa, sarea şi uleiul. Când clocoteşte se adaugă făina în bloc, apoi se amestecă energic pâna ce coca se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă să se răcească bine.

După ce aluatul e complet răcit se începe încorporarea ouălor pe rând, amestecând bine după fiecare. Se lasă la odihnit cam 15 minute, după care se pune într-un poş şi se şpriţează pe hartia de copt pusă în tavă. Se pun la cuptor la foc iute pentru 20 – 25 de minute. Se scot şi se lasă la răcit.

Se prepară crema: se pune laptele la încalzit. Separat se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul, praful de amidon şi esenţa de vanilie. Se toarnă laptele cald peste amestecul de gălbenuşuri, apoi totul se pune la fier la foc mic amestecând continuu pâna se îngroaşă crema. Se dă la răcit şi se amestecă cu frişca bătută spumă tare.

Se taie cojile, se umplu cu cremă, iar apoi se decorează cu ciocolată topită. Se dau la rece până a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 voturi, media: 5,00)
Loading...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...