Churros

Reţeta e preluată de pe site-ul www.nainakitchen.blogspot.ro,,. Sunt foarte gustoase şi sunt şi aspectuoase. Se pot servi pudrate cu zahăr, aşa cum am făcut eu, sau cu sos de ciocolată.

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru servit

Mod de preparare

Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.

Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.

Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.

Se rumenesc până devin aurii.

Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Diana a zis:

    Place , place …

    6 aprilie 2014 , 10:24

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...