Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker

Desert delicios şi aromat în ton cu vremea de afară!

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 800 ml lapte dulce
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
  • 5 linguri pentru zahărul caramel

Mere caramel:

  • 4 mere
  • 4 linguri cu zahăr

 

Mod de preparare

Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste caramel, apoi se da vasul la cuptor la foc iute, ca să se înmoaie şi să se caramelizeze (cam 15 minute).

Între timp se caramelizează cele 5 linguri de zahăr, care apoi se toarnă în cuva aparatului.

Ouăle se bat cu zahărul cu un tel, apoi se adaugă esenţa, praful de scorţişoară şi laptele. Se omogenizează compoziţia.

Când merele sunt gata, se lasă puţin la răcit, apoi se toarnă în compoziţia de ouă şi lapte şi se amestecă bine.

Se toarnă totul în vasul aparatului peste caramel, se setează aparatul pe programul BAKE la temperatura de 180 grade.

În 20 – 25 de minute desertul este gata.

Se lasă la răcit.

Se poate servi ca atare, cu cremă sau frişcă.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...