Prăjitură grecească

Prăjitură grecească

Este o reţetă de pe blogul Laurei Sava la care am făcut foarte puţine modificări.

Ingrediente

  • 400 g foi de plăcintă
  • 200 g iaurt
  • 4 ouă
  • 1 pahar cu ulei
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 păstaie de vanilie

Sirop:

  • 3 linguri cu vârf cu zahăr
  • 3 linguri cu miere
  • 400 ml apă

Mod de preparare

Se mixează bine ouăle cu zahărul, uleiul, iaurtul, praful de copt şi seminţele de vanilie.

Foile de plăcintă se rup în bucăţele.

Zdrenţele de foi şi compoziţia de ouă se amestecă şi totul se toarnă în tava 17/23 cm neunsă. Se dă la cuptor şi se coace 35 – 40 de minute.

În timp ce prăjitura e la cuptor se prepară siropul: se caramelizează zahărul, apoi caramelul, se amestecă cu mierea şi apa şi se pune din nou vasul la foc mic până se obţine un sirop.

Când prăjitura este gata, se porţionează şi se toarnă deasupra siropul. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 4,80)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...