Cremă de zahăr ars
Pentru musafirii de mâine am pregătit acest desert foarte simplu şi foarte gustos. Crema am făcut-o la bain-marie pentru că îmi place foarte mult consistenţa ei perfect fină în comparaţie cu cea pregătită clasic ,plus că în felul acesta mie îmi iese mai mult sirop….Poate fi servită cu frişcă bătută sau ca atare, dar neapărat rece de la frigider!
Ingrediente
- 8 ouă
- 1 l lapte
- 8 linguri de zahăr
- esenţă de vanilie
Caramel:
- 150 g zahăr
Mod de preparare
Se caramelizează zahărul la foc mic într-o crăticioară cu pereţii mai groşi împreună cu câţiva stropi de apă. Se amestecă să nu se ardă app iphone downloaden. C-nd e gata se toarnă în vasul în care urmează să meargă la cuptor, de preferat rotund şi nu foarte mare.
Ouăle se bat cu zahărul foarte bine, după care se adaugă laptele şi vanilia wordpad windows 10 kostenlosen. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste caramel. Se pune vasul într-unul mai mare cu apă, la bain-marie, şi se dă la cuptor direct pe plită fragebogen herunterladen. Se coace crema cam 40-45 de minute, apoi se dă la răcit.
Se serveşte rece!
Poftă bună!
alinutzika a zis:
arata foarte bine! Mi-ai facut pofta de numa’ numa’..Pup
19 mai 2012 , 23:17
Madi a zis:
Alinutzika…mă bucur mult că îţi place.Fac eu şi trimit curierul, e bine? Pup şi eu!
21 mai 2012 , 18:31