Cozonac baigli cu nucă – Redescoperă gustul copilăriei
Rama Maestro a invitat bloggerii culinari să se înscrie în competiţia lansată pe www.prajituria.ro – „Redescoperă gustul copilăriei” – în perioada 10 noiembrie – 1 decembrie, pregătind o reţetă preferată. Am răspuns cu drag invitaţiei. Mama ne pregătea prăjituri puţine cu cremă. În schimb făceam împreună aluaturi, cornuleţe, prăjituri cu nucă. Aşa că am ales un preparat care ne plăcea atât să îl pregătim, cât şi să ne delectăm cu gustul lui delicios. Petreceam timp împreună, la căldură în bucătărie, vorbind despre orice. Apoi, încet, încet am descoperit revistele cu reţete culinare, acum colecţia ajungând la un număr impresionant :), şi am început să pregătesc reţete uşoare de care ai mei erau foarte încântaţi. Sper să vă placă rulada mea şi să o pregătiţi şi voi. Deşi pare elaborată, doar pare. Este uşor de făcut şi e foarte gustoasă. Să aveţi poftă!
Ingrediente
Aluat :
100 g margarină Rama Maestro
225-250 g făină
1 gălbenuş
50 g zahăr pudră vanilat
75 ml lapte
5 g drojdie proaspătă
1 fiolă esenţă de vanilie
coajă rasă de la o lămâie mare
un praf de sare
Umplutura de nucă:
300 g nucă măcinată
125 ml lapte
80 g zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
1/2 fiolă esenţă de rom
75 g stafide
Pentru uns:
1 ou
Mod de preparare
Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie facebook messenger sprachnachricht herunterladen. Se frământă un aluat nelipicios (mai pudram cu făină dacă este nevoie) şi se dă la rece pentru cca.1 oră, într-o pungă.
Pentru umplutură se pun laptele cu zahărul , esenţele şi stafidele la foc mic garmin connect herunterladen. Se amestecă totul bine până ce zahărul e complet dizolvat, apoi se adaugă nuca măcinată şi se amestecă. Se lasă la răcorit.
După ce aluatul a stat la rece, se pune pe blatul presărat uşor cu făină, apoi se întinde în foaie dreptunghiulară arduino program. Se întinde umplutura cât se poate de uniform. Cele două laturi mici se indoaie ca să acopere puţin umplutura, astfel sigilăm capetele.
Separăm albuşul de gălbenuş şi ungem întâi cu gălbenuş şi se dă la rece pentru 15 minute, după care ungem cu albuş şi dăm din nou la cuptor pentru alte 15 minute herunterladen. În felul acesta obţinem aspectul lucios şi crăpat al cojii.
Se coace la 180 grade pentru 30-40 de minute. După ce se răceşte se înveleşte în folie teamviewer 12. Se taie a doua zi.
Poftă bună!