Croissante
- Timp preparare: Peste 3 ore
- Complexitate: Uşoară
- Buget: Ieftin
Este prima dată când fac aceste croissante. Reţeta am găsit-o pe Youtube. Aluatul nu este unul complicat de pregătit, iar croissantele sunt crocante la exterior şi pufoase la interior.
Ingrediente
10 croissante :
270 g făină + extra
7 g drojdie uscată
30 g unt topit şi răcorit
30 g zahăr
180 ml lapte cald
100 g unt rece
un praf de sare
Mod de preparare
În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde herunterladen. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat care se lasă la crescut pentru 1 oră şi 30 de minute alle verlinkten bilder downloaden.
Se întinde aluatul cu un sucitor pe blatul de lucru presărat cu făină, apoi deasupra se rade untul tare. Se împătureşte în 3, apoi se întinde dreptunghiul obţinut iar cu sucitorul herunterladen. Se împătureşte de data asta în 4 şi se dă la frigider pentru 1 oră.
După ce a stat la rece se întinde din nou , se împătureşte în 4 şi se dă la frigider pentru încă o oră rechnungsverwalter kostenlos herunterladen.
Se scoate pe blat , se întinde în foaie dreptunghiulară groasă de jumătate de centimetru. Se taie triunghiuri. Fiecare triunghi se crestează la jumătatea bazei, apoi se rulează teamviewer 10 kostenlos herunterladen. Se pun la crescut pentru 30 de minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pot unge cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se coc la 180 grade timp de 20 de minute program movies download for free. cu ventilaţie şi căldură sus/jos.
Poftă bună!