Tort Malaga

E o reţetă de pe blogul Laurei Laurenţiu, un blog minunat cu reţete delicioase, aşa cum e şi acest tort.Am modificat pe ici pe colo ingredientele, darrezultatul a fost acelaşi : o combinaţie de blat pufos şi însiropat, bezea, ciocolată şi cremă cu stafide şi rom. Minunat!

Ingrediente

Blat:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 75 ml ulei
  • 200 g făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

  • 4 albuşuri
  • 6 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu vârf cu nucă măcinată

Glazură:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Crema:

  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 150 ml lapte
  • 100 g stafide
  • 1/2  sticluţă esenţă de rom
  • 1 /2 sticluţă esenţă de vanilie

Sirop:

  • 250 ml apă
  • 3 linguri cu miere

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru blat: se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ou. Se pune aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi deasupra lui se pune compoziţia de bezea crudă ( albuşuri bătute spumă tare cu zahăr, apoi se adaugă nuca). Se pune tava la cuptor la foc mic pentru cca. o oră. Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două pe lungime şi se însiropează cu siropul preparat din apă şi miere ( se toarnă în tavă, nu peste bezea şi astfel îşi trage blatul singur siropul).

Se prepară glazura topind ciocolata în frişca lichidă pe foc mic. Se glzurează cele două jumătăţi de blat cu toată glazura.

Se montează tortul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic, astfel: se pune jumătate de blat însiropat şi glazurat, apoi toată crema (se amestecă frişca lichidă cu laptele, apoi se adaugă praful de cremă şi stafidele înmuiate în esenţe cu tot cu lichidul rămas) şi celălalt blat cu glazura în jos, adică peste cremă. Se dă la rece până a doua zi când se îmbracă în frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă sau nucă măcinată.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Gabriela Gitoi a zis:

    m-a cucerit! gata! il salvez si o sa il fac! daca ai stii cate retete mai am in plan, nici nu stiu cand o sa le fac pe toate 🙂

    13 aprilie 2013 , 19:51

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...