Diplomat cu portocale

Diplomat cu portocale

Ingrediente

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 300 ml lapte condensat
  • 150 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 4 pliculeţe gelatină
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • colorant alimentar roşu şi galben

Mod de preparare

Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amestecă bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia şi gelatina hidratată în 150 ml apă rece şi apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut.

Se împarte compoziţia în două. Una se lasă albă, cealaltă se amestecă cu zeama şi coaja de portocale şi cu colorant cât să obţinem intensitatea culorii dorite.

Se tapetează un vas de 20 cm diametru cu folie de plastic şi se toarnă ambele compoziţii, dar fără să se agite vasul prea tare. Se dă la rece până se leagă compoziţia, apoi se pune pe un platou şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. corina a zis:

    Ce simplu si de efect e! Minunat Madi! Unde mai pui ca-mi place portocaliul si verdele?:) Pup

    23 septembrie 2011 , 18:00

  2. Madi a zis:

    Corina….mulţumesc. Mă bucur ca îţi place….

    23 septembrie 2011 , 19:01

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...