Brownies cu unt de arahide

Îmi plac foarte mult aceste prăjiturele. Au multă ciocolată şi pot fi combinate cu fructe, nuci, alune sau orice altceva ne e pe plac. De data asta am adăugat unt de arahide cu bucăţele crocante. Combinaţia dulce-sărată e delicioasă!

Ingrediente

Pentru tava 25/35 cm

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri unt de arahide

Mod de preparare

Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet.

Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă.

Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză mică. Se adaugă făina cernută şi se omogenizează bine compoziţia.

Se toarnă totul în tava tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra, din loc în loc, se pun cu linguriţa grămăjoare de unt de arahide.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit, până face crustă deasupra (25 – 30 de minute). În interior trebuie să rămână uşor umedă.

Se porţionează când s-a răcit complet.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...