Tort cu cappuccino şi ciocolată

Ingrediente

Blat de 18 cm:

4 ouă medii
130 g zahăr
120 g făină
3 linguri de ulei
1 fiolă esenţă de vanilie
1/2 fiolă esenţă de rom
2 pliculeţe cappuccino

Crema :

300 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată amăruie
1 lingură de cacao
2 pliculeţe cappuccino

Sirop:

500 ml apă
225 g zahăr
1/2 fiolă esenţa de rom

În plus:

85 g unt
40 g zahăr pudră
fondant (pastă de zahăr) colorat
dantelă
flori naturale

Mod de preparare

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaoa şi praful de cappucino.
Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor.
Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a căpăta consistenţă.
Pentru blat se mixează ouăle întregi cu zahărul până se obţine o cremă,apoi se adaugă uleiul, esenţele şi la urmă făina cernută cu praful de cappuccino.
Se amestecă bine totul, apoi se toarnă în tava detaşabila de 18 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace 25-30 de minute la 180 grade.
Se răceşte şi se taie în trei felii.
Pentru sirop se caramelizează zahărul, se stinge cu apă, se lasă să scadă cam la jumătate, după care se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.
Crema se scoate de la rece şi se spumează cu mixerul.
Se asamblează tortul: blat însiropat, jumătate de cremă, blat însiropat, restul de cremă, blat însiropat.
Deasupra se unge cu untul moale amestecat bine cu zahărul pudră, dupa care se dă la frigider până se pregateşte fondantul.
Se întinde foaia cu sucitorul cu o circumferinţă mai mare decât cea a tortului, pentru a-l acoperi bine.
Se scoate tortul de la rece, se montează foaia, se apasă bine, se decupează surplusul.
Se îmbraca în dantelă şi se decorează cu flori naturale.
Poftă bună!




1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...