Slow Cooker Crock Pot Digital 4,7 L

Mod de preparare

Am fost provocată de  Bucătăraş.ro, site-ul meu de suflet, să testez slow cooker-ul Crock Pot digital 4,7 l. Am fost încântată şi am acceptat. Slow cooker-ul gateşte, aşa cum îi spune şi numele, în cel mai simplu mod ,gustos şi sănătos. Ingredientele sunt preparate la temperaturi scăzute, ceea ce înseamnă că îşi păstrează foarte bine gustul şi textura. Încă un avantaj al vasului minune ar fi că găteşte şi fără supraveghere, iar funcţia de ,,păstrare la cald este de mare ajutor atunci când ajungi acasă obosit după o zi aglomerată şi vrei să mănânci ceva proaspăt preparat. Cele cinci reţete pregătite m-au încântat atât prin gust, cât şi prin faptul că timpul alocat lor s-a micşorat considerabil, astfel că aparatul minune a făcut toată treaba! Mă rog…..aproape toată!  🙂 Aşa că daca încă nu deţineţi un slow cooker, e timpul să vă completaţi colecţia de aparate de bucătărie cu un Crock Pot Digital 4,7 l! Spor la gătit!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Comentează

Napolitane cu caramel şi alune

Mi-era dor de prăjiturica asta simplă şi atât de bună.Nucile le-am înlocuit cu alune puţin sărate şi am mai adăugat un strop de ciocolată amăruie.

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi de napolitane
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g alune sărate fără coajă
  • esenţă de vanilie
  • 4 pătrăţele de ciocolată amăruie

Mod de preparare

Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte.

Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa. Se amestecă bine compoziţia.

Caramelul se pune din nou la foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă continuu până ce s-a dizolvat tot caramelul. se stinge focul şi se lasă până ajunge călduţă.

Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşează deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 3,75)
Se încarcă...

Comentează