Tort cu biscuiţi, napolitane şi mascarpone

Ingrediente

350g biscuiti petit beurre
150g unt
150g mascarpone
100g ciocolata amaruie
50g cacao neagra
120g zahar
50g napolitane Joe
stafide
nuca macinata
esenta de rom
coaja rasa de portocala
lichior crema de ciocolata

Glazura:
100g ciocolata amaruie
40ml frisca lichida
20g unt

Ornat:
frisca batuta
ciocolata alba rasa
bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.

Se amesteca bine. Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja rasa de portocala. Se pune compozitia in tava de chec tapetata cu folie de plastic si se da la congelator pana la prepararea glazurii.

Pentru glazura se pun la topit ciocolata, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu la foc mic pana ce se obtine o crema care se lasa putin la racit, apoi se intinde peste tortulet.

Se orneaza cu floricele de frisca, ciocolata alba rasa si bombonele.





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 4,60)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...