Desert la pahar

Desert la pahar

Mi-era poftă de ceva dulce, dar nu aveam chef de o reţetă elaborată, ci de ceva foarte simplu. Şi pentru că mi-e gândul cam de multicel la o cremă de caramel… m-am găndit ca e cea mai bună soluţie. Testaţi şi voi. O să vă placă.

Ingrediente

    • 75 g zahăr
    • 200 ml frişcă lichidă
    • 30 g unt

Mod de preparare

Zahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul până se obţine o cremă groasă. Se dă la congelator pentru 30 de minute să capete consistenţă, dar să nu îngheţe.

Restul de 100 ml de frişcă se bat spumă tare.

Se aşează în pahare straturi alternative de cremă şi frişcă bătută.

Se mai pot folosi pentru ornat sos de ciocolată, ciocolată rasă… orice după preferinţe.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (7 voturi, media: 5,00)
Loading...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...