Gogoşi pufoase

Cum pofta era maaaare….m-am pus pe confecţionat gogoşi. Reţeta am luat-o de la miha, de pe site-ul www.bucataras.ro.Am mai modificat pe ici pe colo, dar au ieşit foarte foarte bune, pufoase….minunate.

Ingrediente

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cubuleţ mic de drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 500 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi făina cernută. Se frământa un aluat elastic şi nelipicios care se lasă să crească cam o oră. Apoi se întinde în foaie mai groasă pe masa tapetată cu făină. Se decupează cercuri cu un pahar sau o cană de mărime potrivită şi se mai lasă să crească 15 minute, după care se pun la prăjit în mai mult ulei încins. Se rumenesc frumos pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de bucătărie. La servire se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Timea a zis:

    Am venit si aici dupa mirosul de gogosi! Iau si de aici vreo 5 buc si mi-am facut plinul pt maine dimineata :))

    1 iulie 2012 , 19:38

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...