Prăjitură fină cu iaurt şi aluat ras

Sursa Youtube

Ingrediente

Aluat tava 20/25 cm :

3 gălbenuşuri
65 g unt gras
35 g zahăr
1 pliculeţ zahăr
Bourbon
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
180 g făină
un praf de sare

Umplutura:

3 albuşuri
100 g zahăr
180 g iaurt
200 g smântână fermentată
1 pliculeţ zahăr Bourbon
coaja rasă de la jumătate de lămâie
4 linguri cu făină
50 g merişoare confiate sau stafide
1 fiolă esenţă de rom

În plus :

zahăr pudră vanilat pentru ornat

Mod de preparare

Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută sky go app serie herunterladen. Se frământă un aluat ( puţin sfărâmicios, nu omogen), care se dă la rece pentru 30 de minute, împachetat în folie de plastic.

Umplutura: iaurtul şi smântâna se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat, esenţa , făina şi merişoarele huawei p8 lite fotos herunterladen. Se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, apoi se combină cu crema de iaurt şi smântână.

Aluatul se scoate de la rece, se cântareşte o biluţă de 100 g din el, aluat ce se va da la congelator problems photo whatsapp. Restul de aluat se întinde direct pe foaia de copt la dimensiunea tavii. Se pune în tavă, se adaugă toată umplutura, apoi se rade deasupra aluatul de la congelator adobe reader kostenlos downloaden für windows 8.

Se coace la 190 grade căldură sus/jos fără ventilaţie , pentru 30 de minute.

Se lasă la răcit complet în tavă, apoi se dă la frigider pentru 1 oră smart pss german.

Se porţionează şi se poate pudra cu zahăr vanilat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

sky go app serie herunterladen huawei p8 lite fotos herunterladen problems photo whatsapp adobe reader kostenlos downloaden für windows 8 smart pss german

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...