Cornuleţe cu gem

Sursa Youtube

Ingrediente

125 g unt gras
100 ml iaurt
1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
coaja rasă de la o lămâie
esenţă de vanilie
esenţă de rom
300 g făină
3 g praf de copt
gem
zahăr pudră vanilat
extra făină

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.

Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura.

Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.

Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm.

De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe).

Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.

Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie.

Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte.

Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...