Prăjitură la pahar

În week-end am avut poftă de ceva bun. Ceva bun cu ciocolată evident. Aşa că am pregătit un mic blat de brownie, sos de ciocolată şi frişcă.A ieşit ce vedeţi. Ceva uşor,gustos şi ….frumos zic eu.

Ingrediente

Negresa :

  • 2 ouă
  • 125 g unt
  • 200 g ciocolată
  • 70 g făină
  • 100 g zahăr
  • esenţă de rom
  • 1 lingură cu cacao neagră

Sos de ciocolată :

  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 100 g ciocolată
  • 1 linguriţă de ness

Suplimentar :

  • 300 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Se prepară blatul de brownie : ciocolata şi untul se topesc la foc mic.

Ouăle se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă esenţa, şi făina cernută cu cacaoa.

Se toarnă compoziţia într-o tavă mică şi se dă la cuptor, la foc micuţ, până se coace….cam 20 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă la răcit.

Între timp se bate frişca spumă tare, se dă la frigider şi se pregăteşte sosul de ciocolată. Se pun la foc mic smântâna de gătit cu ciocolata şi cu nessul.Se amestecă continuu până se face un sos mai consistent. Se lasă la răcit.

În pahare sau forme individuale se aşează straturi alternative de frişcă, sos de ciocolată şi brownie fărâmiţate. Se ornează după imaginaţie şi se dau la rece până la servire.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...