Slow Cooker Crock Pot Digital 4,7 L

Mod de preparare

Am fost provocată de  Bucătăraş.ro, site-ul meu de suflet, să testez slow cooker-ul Crock Pot digital 4,7 l. Am fost încântată şi am acceptat. Slow cooker-ul gateşte, aşa cum îi spune şi numele, în cel mai simplu mod ,gustos şi sănătos. Ingredientele sunt preparate la temperaturi scăzute, ceea ce înseamnă că îşi păstrează foarte bine gustul şi textura. Încă un avantaj al vasului minune ar fi că găteşte şi fără supraveghere, iar funcţia de ,,păstrare la cald este de mare ajutor atunci când ajungi acasă obosit după o zi aglomerată şi vrei să mănânci ceva proaspăt preparat. Cele cinci reţete pregătite m-au încântat atât prin gust, cât şi prin faptul că timpul alocat lor s-a micşorat considerabil, astfel că aparatul minune a făcut toată treaba! Mă rog…..aproape toată!  🙂 Aşa că daca încă nu deţineţi un slow cooker, e timpul să vă completaţi colecţia de aparate de bucătărie cu un Crock Pot Digital 4,7 l! Spor la gătit!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

4 comentarii

  1. catkitchen a zis:

    ce colorata si frumoasa e !!!

    7 noiembrie 2011 , 00:27

  2. Madi a zis:

    Catkitchen…….ma bucur ca iti place. E prima oara cand o fac si a fost foarte apreciata.

    7 noiembrie 2011 , 21:16

  3. Mare Maria a zis:

    si frumoasa si gustoasa!!!!

    7 noiembrie 2011 , 09:50

  4. Madi a zis:

    Maria ….iti multumesc.

    7 noiembrie 2011 , 21:17

Comentează

Prăjitură „Televizor”

Prăjitură “Televizor”

Ingrediente

2 blaturi de cacao:

  • 5 ouă
  • 120 g margarină Unirea Original
  • 120 g zahăr
  • 250 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ praf de copt

1 blat de pandişpan:

  • 4 ouă
  • 8 linguri cu făină
  • 8 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • colorat alimentar galben

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri cu amidon cu vârf
  • 250 g margarina Unirea pentru creme
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • zeama de o lămâie

Plus gem la alegere  (eu am pus de mure)

Mod de preparare

Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Pentru blatul de pandişpan: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul în aceeaşi tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la răcit.

Crema: Se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface în puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu până ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.

Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.

Asamblare: În tava în care am copt blaturile se pun astfel  un blat de cacao/jumătate de cremă/blatul de pandişpan uns pe ambele feţe cu gem/restul de cremă/blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (14 voturi, media: 4,50)
Se încarcă...

4 comentarii

  1. catkitchen a zis:

    ce colorata si frumoasa e !!!

    7 noiembrie 2011 , 00:27

  2. Madi a zis:

    Catkitchen…….ma bucur ca iti place. E prima oara cand o fac si a fost foarte apreciata.

    7 noiembrie 2011 , 21:16

  3. Mare Maria a zis:

    si frumoasa si gustoasa!!!!

    7 noiembrie 2011 , 09:50

  4. Madi a zis:

    Maria ….iti multumesc.

    7 noiembrie 2011 , 21:17

Comentează