Bougatsa

O reţetă din revista GoodFood.E un desert popular în partea de nord a Greciei, mai ales în portul Salonic.În loc de cremă de vanilie şi scorţişoară, se poate servi cu umplutură sărată de brânză sau carne.

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri amidon
  • foi de plăcintă
  • unt
  • scorţişoară măcinată

Mod de preparare

Din foile de plăcintă se taie pătrate (câte 3 pentru fiecare din cele 6 forme) ,care să iasă puţin peste marginile formelor din tava specială de brioşe. Se ung toate cu unt topit, se aşează în tavă şi se coc 10 minute, până când aluatul capătă o culoare aurie.

Între timp se pregăteşte crema : se pun la foc mic laptele şi 50 g zahăr pudră vanilat. Separat se amestecă într-un castron restul de zahăr, cu gălbenuşurile şi amidonul. Când laptele s-a încălzit, se pune câte puţin peste amestecul de gălbenuşuri, se omogenizează, apoi se toarnă totul peste laptele rămas. Se amestecă continuu cu un tel până ce crema se îngroaşă. Se lasă puţin la răcit.

Cand aluatul e crocant, se umplu ,,ceşcuţele,, cu cremă. Deasupra se presară scorţişoară praf.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 4,67)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Rocsy Ciobanu a zis:

    Imi place mult. Cred ca e foarte bun la gust!

    8 august 2013 , 20:30

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...