Prăjitură turnată cu brânză şi fructe de vară

E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi zmeură.

Ingrediente

Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
2 ouă mari
10 linguri de zahăr
9 linguri ulei
10 linguri lapte
12 linguri făină
1 pliculeţ praf de copt
1 fiolă esenţă de vanilie

Umplutura:
500 g brânză dulce nu foarte cremoasă
3 ouă
3 linguri griş
1 ceaşcă zmeură
5 - 6 caise
1 fiolă esenţă de vanilie
1 fiolă esenţă de lămâie
6 linguri zahăr

Mod de preparare

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.

Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.

Făina se cerne cu praful de copt.

În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.

Se împarte compoziţia în două.

Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.

Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.

Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).

Se scoate apoi şi se nivelează frumos , după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat.

Se mai coace 30 de minute.

Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Maria mihalache a zis:

    Arata foarte bine.

    24 iunie 2017 , 21:01

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...