Desert cu ananas caramelizat

Un dulce rapid şi foarte gustos.

Ingrediente

1 conservă de ananas cuburi
5 linguri zahăr brun
75 g unt
75 g zahăr alb
3 gălbenuşuri
120 ml frişcă lichidă
150 g mascarpone
1 pliculeţ zahăr bourbon
felii de chec, croissant, baton etc,

Mod de preparare

Batem pe baie de aburi gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă.

Se amestecă cu crema mascarpone , frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon..

Se dă la frigider.

Untul şi zahărul brun se pun la topit la foc mic.

Cuburile de ananas se scurg bine de suc şi se taie mai mici dacă e nevoie.

Se adaugă peste amestecul caramel de pe foc şi se lasă până scade tot lichidul, cam 10 – 15 minute.

Se pun în pahare straturi alternative de cremă, blat şi cubuleţe de ananas delicioase.

Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

 

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...