Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker

Este ce-a de-a patra reţetă pregătită la Multicooker. Pandişpanul a ieşi super pufos! Sunt foarte mulţumită! Inspiraţia mea a fost reţeta Licuţei Marin căreia îi mulţumesc.Eu am micşorat un pic cantitatea de făină şi am adăugat cocosul şi lămâia pentru un plus de aromă!

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu ulei
  • 175  g zahăr
  • 120 g făină
  • esenţă de vanilie
  • 50 g fulgi de nucă de cocos
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul treptat mixând bine de tot.

Se adaugă uleiul lingură cu lingură şi gălbenuşurile, mixând bine după fiecare adăugare.

Se toarnă apoi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, apoi se pun coaja rasă, nuca de cocos rumenită (se pune la foc mic într-o tigaiţă uscată şi se amestecă mereu până se colorează , având grijă să nu se ardă !) şi făina cernută şi se amestecă uşor cu lingura sau spatula de silicon până ce s-a omogenizat compoziţia.

Cuva aparatului se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu făina. Se toarnă aluatul şi se nivelează frumos.

Se selectează programul BAKE şi se setează la 180. Se apasă butonul COOKING TIME  şi se selectează 45 de minute.

Când e gata, se lasă la răcit, apoi se scoate pe o farfurie şi se porţionează.

Se poate servi ca atare sau cu gem, îngheţată, cremă…..etc.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...