Tortuleţ de biscuiţi

Tortuleţ de biscuiţi

E un desert simplu de pregătit şi foarte gustos.

Ingrediente

  • 300 g biscuiţi petit beurre
  • 2 pachete margarină
  • 5 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 2 linguri cu cacao
  • esenţă de rom şi vanilie
  • 2 linguri lichior de ciocolată
  • 1 cană cu apă
  • rahat
  • stafide
  • 100 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Biscuiţii se înjumătăţesc într-un castron. Se prepară un sirop pe foc dintr-o cană de apă, 3 linguri cu zahăr şi cacaoa. Se dă la răcit. Apoi se pune în el lichiorul. Se alifiază margarina cu 2 linguri de zahăr şi peste ea se pun biscuiţii înmuiaţi cu siropul de cacao. Se pun şi stafidele si rahatul tăiat în cubuleţe şi se amestecă. Se tapetează o formă de chec cu folie de plastic şi se presează în ea bine compoziţia. Se acoperă cu altă folie şi se dă la comgelator.

Între timp se prepară glazura de ciocolată şi crema pentru ornat: se pun într-un vas la bain-marie ciocolata ruptă în bucăţele şi 50 g margarină şi se amestecă până ce s-au omogenizat bine. Se dă vasul puţin la răcit. Pentru crema de ornat amestecăm 200 g margarină cu 2 linguri cu vârf cu zahăr pudră şi se împarte compoziţia în două. Eu le-am colorat în verde şi portocaliu. După aceea se scoate tortuleţul din formă, se aşează pe un platou, se glazurează şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...