Budincă dulce de pâine

budinca de paine 1

Pentru că aveam niste pâine mai veche şi nişte ouă de ţară, şi pentru că îmi era poftă de ceva bun….am făcut budincă de pâine. Mai vazusem prin reviste diferite combinaţii de ingrediente, însă eu am făcut cu ce aveam prin frigider. E foarte bună. Vă recomand să o încercaţi!

Ingrediente

  • 1 franzelă veche de 3 zile
  • 6 ouă mari
  • 1 cană de zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă rasă
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de portocală
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte Natur
  • 1 cutiuţă Miez de Lapte cu sare
  • zahăr pudră şi ciocolată albă rasă pentru ornat

 

Mod de preparare

Se  taie franzela felii şi apoi în cubuleţe.

Într-un castron încăpător se pune frişca lichidă, apoi se pun cuburile de pâine şi se amestecă , ca toate să absoarbă frişca.

Separat se bat ouăle cu zahărul, cu esenţele, stafidele, ciocolata albă rasă, coaja de portocală şi bucăţele de brânză (se păstrează câteva pentru pus deasupra). Amestecul se toarnă peste pâine. Se amestecă uşor.

Într-un vas pentru cuptor tapetat cu hârtie de copt se toarnă toată compoziţia. Nu se tasează cu lingura, ci se lasă mai ,,dezordonată,,. Se mai pun bucăţele de brânză din loc în loc.

Se dă vasul la cuptor până ce se rumeneşte frumos, cam 25 de minute.

Se serveşte răcorită şi presărată cu zahăr vanilat şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...