Clătite cu carne şi ciuperci

Îmi plac mult clătitele în general. Dar cele cu carne sunt preferatele mele.Cu crusta delicioasă de caşcaval şi servite cu smântână….sunt delicioase.

Ingrediente

Pentru 5 clătite mari:

  • 1 ou
  • făină
  • 700 ml apă rece

Umplutura:

  • 1/2 piept de pui
  • 350 g muşchi de porc proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 6 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • ulei

Crusta:

  • 2 ouă
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 50 g caşcaval ras fin

Mod de preparare

Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.

Se  face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc  5 clătite mari sau mai multe mai mici( în funcţie şi de dimensiunea tăvii în care se vor gratina).

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi ciupercile tocate, se pune pasta de tomate desfăcută în puţină apă, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă pe foc câteva minute amestecând continuu.

Se pregăteşte un vas termorezistent care se unge cu ulei, apoi se aşează unele lângă altele clătitele umplute cu compoziţia de carne şi ciuperci. Ouăle se bat cu smântâna şi caşcavalul ras şi se toarnă deasupra. Se dă vasul la cuptor cam 20+25 de minute.

Clătitele se servesc calde cu smântână deasupra.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Rocsy Ciobanu a zis:

    Mmm ce apetisante sunt..Bravo Madi!

    3 februarie 2013 , 22:16

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...