Papricaş de pui

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc , Merişor, pentru reţetă!

Ingrediente

1 piept de pui
3 pulpe de pui
3 cepe uscate
1 legătură de ceapă verde
2 conserve de roşii cuburi
1 lingură de pastă de tomate concentrată
1 lingură boia iute
1/2 linguriţă boia iute
1 linguriţă pastă de ardei iute
200 ml smântână de gătit
4 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
1 lingură făină
dafin
piper
sare
ulei
pătrunjel proaspăt
mărar proaspăt

Pentru găluşte:
2 ouă
1 lingură apă minerală
sare

Mod de preparare

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.

Le călim până se albesc în ulei, apoi le scoatem într-un castron.

În uleiul rămas călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.

Adăugăm o cană cu apă, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, pasta iute de ardei, ardeii copţi rupţi fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare , piper şi carnea.

Dăm vasul la cuptor la foc potrivit.

Pentru găluşte se pune apă la fiert.

Batem ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adăugăm făină până obţinem o ciulama mai groasă.

Se pun cu lingura ca şi găluştele de griş în apă fiartă, la foc mic ca apa să nu bolborosească , pentru ca se vor împrăştia.

Se fierb cca.15 minute de când se ridică la suprafaţă.

În mâncarea de la cuptor adăugăm smântâna lichidă ( punem întâi câteva linguri de sos fierbinte în smântâna rece şi amestecăm bine ca să aducem la aceeaşi temperatură, apoi turnăm în oala mare) şi găluştele scurse de apa în care au fiert.

Se amestecă şi se potriveste de sare şi piper.

Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi dăm deoparte şi presărăm verdeţurile tocate fin.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...