Tocăniţă de viţel

Tocăniţă de viţel

Nu am mai făcut o mâncărică cu carne de viţel cam demult. Mă feresc de ea pentru că fierbe mai greu, deşi gustul e minunat. Vă invit să gustaţi. A ieşit delicioasă.

Ingrediente

  • 500 g carne de viţel
  • 3 cartofi mari
  • 1 roşie
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă cu pastă de tomate
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă se adaugă cubuleţele de carne. Se călesc şi împreună pentru câteva minute, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se mai pune apă fiartă din când în când pâna ce cărniţa e complet fiartă.

Cartofii se curaţă, se spală şi se taie şi ei cubuleţe. Se adaugă peste carne şi se lasă sa fiarbă împreună. Când sunt aproape gata se adaugă şi roşia fară coajă tocată, sare, piper şi pasta de tomate.

Când mâncarea e gata, se dă deoparte de pe foc şi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Cristina a zis:

    ghici ce am gatit ieri? Dar abia luni ii vine randul la postat. FF bine arata tocanita ta! Pupici

    18 august 2011 , 22:36

  2. Madi a zis:

    Cristina…..multumesc.

    21 august 2011 , 14:35

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...