Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese

Mie îmi place foarte mult brânza cu mucegai. De orice fel. De data asta am hotarât să o folosesc într-un sos. Am mai adăugat nişte cartofi fierţi şi nişte chimen, am dat la cuptor şi a rezultat ceva bun bun de tot.

Rețetă participantă la concursul "Câștigă 3 pachete cu produse La Colline"!

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • chimen măcinat
  • brânză cu mucegai albastru
  • 2 ouă
  • smântână pentru gătit

Mod de preparare

Cartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă.

Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu la foc mic, până ce brânza s-a topit complet.

Cartofii fierţi se răcesc , apoi se curăţă şi se taie rondele.

Se pregătesc două vase termorezistente de câte o porţie în care se pun rondele de cartofi, se presară chimen măcinat, se toarnă deasupra câte un ou bătut şi sos de brânză. Se mai presară câteva cubuleţe de brânză deasupra şi se dau vasele la cuptor până capătă o culoare si o crustă aurie.

Se pot servi cu sos pregătit înainte sau cu salată la alegere.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Lory a zis:

    Ce bine arata!! de incercat !!
    Te asteptam la concursul nostru cu ea sau alta reteta cu branza 🙂
    Lory- Bucataresele Vesele

    12 decembrie 2012 , 00:12

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...