Chifle pufoase

Reţetă foarte simplă, cu reuşită sigură. Preluată de pe net, de pe site-ul ,,Delicii şi zâmbete,,, dar modificată un pic.

Ingrediente

310 g făină Grania (pentru cozonac)
180 ml apă caldă
3 linguri ulei de măsline
2 linguriţe drojdie uscată
1 linguriţă rasă de sare
1 linguriţă rasă de zahăr

Mod de preparare

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută.

Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate.

Se montează cârligul de frământat.

Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu viteză mică.

Se pun şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă la viteză medie pentru 10 minute.

Se obţine un aluat neted, complet nelipicios.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte în câte bile egale dorim.

Vasul de copt se tapetează cu hârtie specială şi se aranjează bilele de aluat.

Se lasă la crescut pentru 45 de minute, după care se pun la copt la 200 g pentru 25 de minute, căldură sus/jos şi fără ventilaţie.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...