Ciorba de perişoare a la grec

Ciorba de perişoare e preferata mea. De data asta am facut-o a la grec. Delicioasă!

Ingrediente

500 g carne tocată amestec
1 ceapă mare
1 morcov
1 ardei capia
1 păstârnac
1 cartof mare
pătrunjel proaspăt
un praf de cimbru uscat
4 gălbenuşuri
200 ml lapte dulce
200 ml smântână de gătit
oţet
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.

Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.

Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă.

Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase  şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.

Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.

Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă). Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Andreea Denisa a zis:

    Buna ciorbita !! Ne place mult!

    25 august 2014 , 23:25

  2. Cristina a zis:

    Mai ai o portie si pentru mine? 🙂

    5 septembrie 2014 , 09:29

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...