Ciorbă cu afumătură
Am văzut într-un magazin alimentar o bucăţică frumoasă de afumătură şi mi-am dat seama pe loc ce vroiam să pregătesc din ea. Bineînţeles o ciorbiţă delicioasă acrită cu borş şi aromată cu leuştean, ciorbiţă la care mă gandeam cam demult…
Ingrediente
- 500 g carne afumată fără os
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 castronel cu mazăre
- 1 ceşcută cu orez
- 1 cartof mare
- 1 roşie
- 1 l borş
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- sare
- piper
- leuştean
Mod de preparare
Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece.
Când e pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa tocată, morcovii şi ţelina rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi orezul spălat minecraft skin zumen. Se fierb împreună cam 20 de minute, apoi se adaugă cartoful tăiat în cuburi. Când şi cartofii au fiert se adaugă roşia decojită şi tăiată, mazărea şi borşul fierbinte ffmpeg bibliothek herunterladen. Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă ouăle bătute cu lapte şi zeamă din ciorba fierbinte (asta ca să nu aibă aspectul de lapte bătut) şi se potriveşte gustul cu sare şi piper heute journal herunterladen. Se stinge focul şi se adaugă leuşteanul tocat.
Poftă bună!
Cristina a zis:
La o astfel de ciorbita cer uneori portie dubla…
11 decembrie 2011 , 10:39
Madi a zis:
Cristina….şi nouă ne place mult.
11 decembrie 2011 , 19:50
Mina a zis:
Arata foarte bine!E preferata mea in concurs.Succes!
17 februarie 2012 , 17:49
Madi a zis:
Mina…mulţumesc.Mă bucur că îţi place ciorbiţa.
19 februarie 2012 , 15:27