Supă cremoasă de pui şi porumb

Zilele ploioase şi răcoroase ne fac să ne gândim la mâncăruri consistente. Așa că am pregătit o delicioasă supă cremoasă şi foarte gustoasă, numai bună sa ne încălzească trupul şi sufletul!

Ingrediente

2 pulpe de pui
4 cartofi
1 ţelină
2 morcovi
1 ceapă
400 g porumb boabe congelat
sare
piper
parmezan pentru servit
o nucă de unt
pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.

Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.

Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi.

Se micşorează focul şi se lasă să fiarbă complet.

Porumbul se pune şi el sa se înmoaie separat la foc mic în apă cu sare, pentru 5 minute.

Când carnea şi legumele sunt gata, se scot toate cu spumiera pe o farfurie.

Morcovii se toacă cubulețe.

În vasul blenderului punem carnea de la o pulpă fiartă, cartofii,untul, ţelina şi jumătate din boabele de porumb.

Supă se adaugă atât cât e nevoie până se obţine consistenţa dorită.

Se toarnă totul într-un vas, se pun carnea rămasă (rupta fâşiuţe), morcovii tocaţi şi restul de porub, pentru a avea şi textură.

Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Se serveşte caldă, cu parmezan ras şi pătrunjel.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...