Complexitate: Uşoară

Desert cu Miez de Lapte şi căpşuni

21 aprilie 2012

Desert cu Miez de Lapte şi căpşuni

Am primit de la Delaco drept cadou o gentuţă cu bunătăţi. Bineînţeles că trebuia să pregătesc ceva bun cu minunaţii bulgăraşi de brânză. Şi m-am gândit la o panna cotta cu căpşuni şi Miez de Lapte. E un desert rapid, uşor şi delicios. Mulţumesc Delaco!

Borş de miel

16 aprilie 2012

Borş de miel

Desigur că nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare nici borşul de miel. Cu aroma inconfundabil de delicioasă şi mult leuştean proaspăt.

Friptură de miel şi ied la cuptor

15 aprilie 2012

Friptură de miel şi ied la cuptor

Ador perioada Sărbătorilor Pascale pentru că atunci se găseşte din belşug cărniţă de miel. Îmi place la nebunie pregătită la cuptor cu vin şi usturoi. Simplu şi gustos!

Drob

14 aprilie 2012

Drob

Nu există Sărbătoare de Paşte fără drob. Vă ofer reţeta mea simplă şi delicioasă.

Bulete de cartofi cu leurdă

11 aprilie 2012

Bulete de cartofi cu leurdă

Bucătăresele Vesele m-au inspirat. E reţeta lor de bulete de cartofi la care eu am adăugat leurdă pentru o aromă uşoară de usturoi. Sunt foarte bune şi calde şi reci. Încercaţi-le şi voi!

Tocană ţărănească

9 aprilie 2012

Tocană ţărănească

E o mâncărică pe care am încropit-o rapid astăzi. Mezelul poate să difere în funcţie de preferinţe.

Borş de lobodă cu leuştean

29 martie 2012

Borş de lobodă cu leuştean

E preferata mea în sezonul cald. Cel mai mult îmi place să o mănânc rece... direct de la frigider. E atat de bună, acră şi răcoritoare... Ador pe de altă parte leuşteanul proaspăt. Nu mă sfiesc să rup pe loc o frunză şi să o strivesc între degete, apoi să simt aroma inegalabilă care mă proiectează înapoi în timp... [...]

Urzici cu orez şi usturoi

29 martie 2012

Urzici cu orez şi usturoi

De-abia aşteptam verdeţurile de primăvară. Să văd tarabele din piaţă pline de salată, ceapă şi usturoi verde, ridichi, spanac, urzici... o nebunie de arome. Am ales urzicile în combinaţie cu orez cremos şi usturoi. Mâncarea e bună şi caldă, şi rece, şi cu mămăligă.

Macrou prăjit cu mălai şi usturoi

26 martie 2012

Macrou prăjit cu mălai şi usturoi

Macroul e peştele care îmi place cel mai mult după somon. Prăjit nu îl pregătesc foarte des. Aşa că am profitat în week-end şi mi-am făcut de cap. Am servit alături de cea mai simplă şi uşoară garnitură posibilă. Încercaţi şi voi!

Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

18 martie 2012

Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

Am încropit rapid un dulce pentru duminica aceasta. Crema e un deliciu şi s-a potrivit perfect cu blatul aerat cu nucă şi însiropat şi spuma de albuşuri presărată cu cacao.Încercaţi şi voi!

Pilaf cu legume la cuptor

16 martie 2012

Pilaf cu legume la cuptor

Nu mi-e poftă des de pilaf şi mai ales cu legume, dar pentru că vroiam ceva uşor... fără carne, m-am gândit să fac o porţie mică. A ieşit foarte bun şi a mers de minune cu nişte castraveciori la saramură.

Orez cu lapte şi ghimbir confiat

15 martie 2012

Orez cu lapte şi ghimbir confiat

Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr...

Varză călită

11 martie 2012

Varză călită

Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post... cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.

Supă deasă de legume cu tăiţei

9 martie 2012

Supă deasă de legume cu tăiţei

E o supă foarte aromată şi gustoasă.

Tartă cu spanac şi brânză

7 martie 2012

Tartă cu spanac şi brânză

Mie îmi place foarte mult spanacul. Şi pentru că pe piaţă a apărut deja, m-am gândit să fac o tartă simplă şi foarte gustoasă. Se face uşor. În compoziţie mai merge adăugat şi un pic de kaizer prăjit... aşa cum am mâncat de la colega mea... dar pentru că noi mâncăm rar mezeluri... am preferat să fac fără.

Pagina 19 din 27« Prima...10...1718192021...Ultima »

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...