Chifteluţe de ficat

chiftelute de ficat 1

E prima oara când pregătesc aceste chifteluţe. Aveam nişte ficat de porc şi nu eram prea convinsă cum să îl pregătesc. Am căutat pe internet nişte reţete şi aşa au luat naştere chifteluţele pane pe care vi le prezint. Sunt foarte gustoase!

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc (sau pui)
  • 1 ceapă (sau ceapă verde mai multe fire)
  • 3 căţei de usturoi (sau usturoi verde)
  • 3 felii de pâine neagră
  • verdeaţă proaspătă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu făină (sau două dacă e nevoie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Pentru pane:

  • 2 - 3 ouă
  • făină
  • sare

Mod de preparare

Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert.

Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun  în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate, ouăle, făina,verdeaţa , sare şi piper. Se toacă totul până ce se obţine o compoziţie nu foarte cremoasă.

Se formează cu mâna udă chifteluţe care se dau prin făină, apoi printr-un amestec de clătite obţinut din ouăle bătute cu un praf de sare, amestecate cu făină şi cu puţină apă rece. Se pun la prăjit în tigaia grill cu ulei….nu mult….incins.

Sunt bune şi calde şi reci cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Loading...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Simona a zis:

    Nu stiam ca se pot face chiftelute din ficat.. Foarte faina ideea!
    Pup

    9 aprilie 2013 , 14:34

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...