Fasole bătută

Ingrediente

500 g fasole uscată
2 foi de dafin
2 cepe mari
3 linguri pastă de tomate
1 căpăţână de usturoi
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Fasolea se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert. Se adaugă foile de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce boabele s-au înmuiat.

Se taie cepele marunt, se presară cu sare şi piper şi se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă apa şi se lasă să se înnăbuşe. Când e înmuiată se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă putin pe foc. Se dă deoparte.

Fasolea fiartă se scurge de apa în care a fiert, se pune în vasul mare al robotului de bucătărie, se adaugă ulei, sare şi usturoi, apoi se mixează bine până ce se obţine o pastă omogenă.

Se serveşte crema de fasole cu ceapă călita deasupra.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4,50)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Cristina a zis:

    o reteta minunata,cand sunt in pana de idei ma inspir de la tine:)

    10 octombrie 2012 , 19:18

  2. Dana a zis:

    Una din preferatele mele!

    25 ianuarie 2014 , 09:13

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...