Crenvurşti în aluat

Stiu, stiu! O să spuneţi că nu avem voie să mâncâm crenvurşti! Nici nu o facem des. Chiar deloc.În cazul ăsta cred că nu-i bai dacă-i pregătim în aluat şi presăraţi cu seminţe din plin. Reţeta am preluat-o de pe ,,www.teoskitchen.ro,,.Şi pentru că plecăm curând în vacanţă, pentru drum ….m-am gândit să pregătesc ceva ce n-am mai pregătit până acum. Arătau delicios în reţeta originală şi m-am hotarât repede. Am făcut din cantităţile înjumătăţite, deci…nu mă certaţi. În cel mai rău caz încercaţi şi voi!Sunt foarte buni! Parol!

Ingrediente

12  mini batoane

  • 6 crenvurşti mici
  • 250 ga făină
  • 1/2 pliculeţ drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 praf de zahăr
  • 30 g unt
  • 150 ml apă călduţă

Pentru fiert :

  • 1,5 l apă
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu

Pentru uns :

  • 1 ou
  • sare
  • seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)

 

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.

Pe masa pudrată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând în câte o fâşie de aluat.

În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava  tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.

Se coc cam 30 de minute la foc micuţ.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. domnite.ro a zis:

    Ma bucur sa vad o astfel de retete, de ce?
    Mi s-au parut mereu scumpe unele alimente ce se vand in magazine, motiv pentru care mereu am apreciat mereu retele!

    13 august 2013 , 20:41

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...