Sărăţele

Sărăţele

Bune de ronţăit oricând…

Ingrediente

  • 350 g făină
  • 150g brânză de oi tare
  • 100 g caşcaval
  • 100 g margarină topită
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu smântână

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri cu lapte
  • brânză topită uscată Hochland

Mod de preparare

Se face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă, caşcavalul ras, margarina topită (să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un aluat care daca se lipeşte de mână înseamnă că mai are nevoie de făină. Se dă la rece pentru minim o oră. Eu l-am lăsat până a doua zi.

Se întinde pe masa înfăinată cu sucitorul, apoi se taie în forma dorită şi se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte. Se presară cu praful de brânză sau mac , susan, sare… după preferinţă.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 15 minute.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...