Lemon Curd

Lemon Curd

Am vrut de mai demult să încerc reţeta asta de crema. Poate pentru că mi-era poftă de un desert acrişor cu lămâie sau poate doar din pură curiozitate. Cert este că mi-a plăcut foarte mult rezultatul şi am câteva idei de deserturi la care l-aş putea folosi… pentru că runda asta am păpat-o pur şi simplu…

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 125 g zahăr
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi potrivite
  • 100 g unt
  • 1/2 baton de vanilie

Mod de preparare

herunterladen

Ouăle le batem bine, apoi adăugăm zahărul, coaja şi zeama celor două lămâi şi seminţele din batonul de vanilie.

Punem totul la bain-marie şi amestecăm continuu până ce se îngroaşă, apoi dăm deoparte de pe baia de abur şi adăugăm untul herunterladen. Se amestecă până s-a dizolvat complet.Se dă la răcit.

Se poate servi și ca atare sau folosit la alte dulciuri ca sos, amestecat cu frişcă bătută ca şi cremă, etc herunterladen.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

herunterladen herunterladen herunterladen

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...