New York Cheesecake

La mulţi ani şi bine v+am regasit! Iată că vă prezint şi prima reţetă pe anul acesta. Am preferat un desert uşor de pregătit, răcoritor şi gustos care sper să vă placă! Sursa de inspiraţie a reprezentat-o Cartea Regală de Bucate a Principesei Margareta a României.

Ingrediente

Blat de biscuiţi:
300 g biscuiţi petit beurre
2 linguri cu zahăr pudră vanilat
100 g unt topit
Crema:
200 g cremă fină de brânză
200 g smântână
200 g smântână pentru frişcă
1 pliculeţ gelatină
200 g zahăr pudră vanilat
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit.

Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu unt, apoi se presează bine compoziţia de biscuiţi pe fundul formei. Se dă la frigider.

Pentru cremă se pune gelatina la hidratat în cca. 50 ml apă rece pentru 5 minute, apoi se pune la foc mic până se încălzeşte şi se dizolvă.

Smântâna pentru frişcă se combină cu 100 g zahăr şi se bate spumă tare. Apoi se adaugă smântâna , crema de brânză, restul de zahăr şi esenţa şi se omogenizează bine totul. Se încorporează şi gelatina şi se toarnă crema peste blatul de biscuiţi. Se dă desertul la rece până a doua zi.

Se poate servi cu fructe proaspete, sos de fructe sau alte variante la alegere.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...