Pavlova cu cremă de vanilie

Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie….:)

Ingrediente

3 albuşuri mari
150 g zahăr tos fin
1 linguriţă de oţet
1 lingură de amidon
2 fiole esenţă de vanilie
coaja rasă de la o jumătate de lămâie

Crema:
1 plic Creme Ole de vanilie
150 ml suc de ananas din conservă
250 ml lapte rece

Decor:
bucăţele de ananas din conservă
zmeură
coacăze
ciocolată albă rasă

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.

Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine.

Se adaugă oţetul şi după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut.

Se întinde bezeaua sub forma dorită pe o hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 100 grade pentru o oră şi jumătate (eu am folosit încălzirea sus-jos).

Când a expirat timpul, stingem aragazul şi lăsăm bezeaua înăuntru cu uşa întredeschisă.

Crema o preparăm din lapte dulce rece, suc de ananas şi praf Creme Ole de vanilie. O batem cu mixerul până capătă consistenţă.

Se pune blatul răcit pe un platou, se adaugă crema şi se presară deasupra fructele.

Se ornează cu ciocolată albă rasă.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...