Gogoşi greceşti

Sunt de fapt gogoşi din aluatul opărit pentru eclere. Se servesc cu miere şi scorţişoară măcinată.

Ingrediente

  • 1 şi 1/2 cană de apă
  • 1 cană de făină
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • puţină sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru servit:

  • miere
  • scorţişoară

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu untul şi un praf de sare. Când clocoteşte se adaugă făina toată odată şi se amestecă energic ca sa nu se facă cocoloaşe. Se  pune aluatul la răcit.

Când e bine răcit  se pun pe rând ouăle amestecând foarte bine după fiecare.

Se pune ulei la încins şi se puen aluat cu linguriţa.Gogoşelele se rumenesc rapid pe toate părţile, apoi se scot pe şervete de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.

Se servesc cu miere şi pudră de scorţişoară.

Poftă bună!

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...