Pariziene cu mere caramel
Ceva dulce, bun şi uşor de făcut!
Ingrediente
- 5 mere mari
- 150 g zahăr
- scorţişoară praf
- 500 g făină
- 1 cubuleţ mic de drojdie proaspătă
- 70 g zahăr
- 280 ml lapte
- 50 g unt/margarină
- 1 praf de sare
- esenţă de vanilie
- 1 gălbenuş şi 2 linguri de lapte pentru uns
Mod de preparare
Se spală merele, se curăţă de coajă şi miez şi se taie cubuleţe. Cele 150 g zahăr se caramelizează cu câteva picături de apă. Într-un vas de cuptor se pune caramelul lichid şi deasupra se repartizează cubuleţele de mere presărate cu scorţişoară herunterladen. Se dă vasul la cuptorul încins până ce merele s-au înmuiat. Se lasă să se răcească puţin apoi se fac piure cu ajutorul mixerului vertical.
Între timp se face aluatul pentru pariziene : se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în 60 ml lapte cald series netflix op laptop. Se lasă maiaua nla crescut. Se cerne făina într-un vas încăpător, se amestecă cu restul de zahăr, cu untul/margarina topite, esenţa de vanilie, laptele rămas şi un praf de sare, apoi se adaugă maiaua şi se frământă aluatul cam 10 minute h&m retour formulier. Dacă se lipeşte de mâini se mai adaugă un pic de făină. Se pune la crescut 30 de minute.
Se împarte aluatul în bile de 50-60 de g fiecare adobe reader kostenlos downloaden. Se întinde fiecare în foaie ovală care se taie fâşii potrivit de subţiri până la jumătate. Pe cealaltă jumătate netăiată se pune piure de mere şi se dă forma unui rulou cu franjurii la suprafaţă herunterladen.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun rulourile unse cu gălbenuş frecat cu lapte. Se poate presăra zahăr deasupra. Se coc la foc micuţ pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos, dar atenţie să nus e ardă dedesubt icloud foto'sen iphone.
Se servesc ca atare sau pudrate cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
Rocsy Ciobanu a zis:
Sunt asa delicioase dar si tare frumoase.Bravo Madi..Seara frumoasa!
23 martie 2013 , 20:43
Simona a zis:
Bune rau sunt! 😉
9 aprilie 2013 , 14:35