Krem a la Krem

Krem ala Krem

O prăjitură delicioasă pe care o pregătesc des. Merită încercată.

Ingrediente

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf  Creme Ole de ciocolată Dr.Oetker

Cremă:

  • 350 ml frişcă lichidă
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie Dr. Oetker

Glazura:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 2 ciocolate cu lapte sau amăruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lichior cremă de ciocolată

Mod de preparare

Blat: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul. Se adaugă apoi pe rând gălbenuşurile amestecând foarte bine după fiecare şi la urmă praful de cremă. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 de minute. Se dă la răcit.

Se prepară crema: în vasul mixerului se pun frişca şi laptele reci, apoi se adaugă praful de cremă. Se mixează bine. Dacă rezultă o cremă prea consistentă se mai subţiază cu puţin lapte.

Glazura: într-un vas cu fund gros se pun ciocolata ruptă în bucaţele, frişca lichidă şi untul. Se pun la foc mic până se topesc şi se amestecă pâna se obţine o cremă omogenă. Se dă la racit, apoi se adaugă lichiorul cremă.

Peste blatul răcit se adaugă crema şi deasupra se întinde glazura. Se dă  la rece pâna a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 3,60)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...