Mini-chec însiropat cu portocale şi şofran
Este o reţetă preluată din revista mea preferata, GoodFood, care din pacate nu mai apare pe piaţa românească. E delicioasă şi foarte potrivită pentru perioada rece, când şi portocalele parcă au aroma la intensitate maximă. Siropul lipicios e nebunie de bun! Încercaţi cu încredere!
Ingrediente
1 ou mare
coaja de la 1 porocală
45 g zahăr
50 ml ulei
13 g griş
25 g făină
1/4 linguriţă praf de copt
un praf de şofran
Sirop:
zeama de la 2 portocale
coaja de la 1 portocală
150 g zahăr
100 ml apă
1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare
Într-un castron se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran herunterladen.
Oul se bate bine ca pentru omletă împreună cu uleiul.
Se toarnă compoziţia lichidă peste ingredientele uscate şi se amestecă bine dragon downloaden.
Se toarnă aluatul în forme individuale de hârtie goale în centru.
Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 grade (încălzire sus/jos) pentru 15-20 de minute (pentru siguranţă se face testul scobitorii) switch spiele downloaden.
În timp ce se coace checul, se pregăteşte siropul : se pun zahărul şi apa într-un vas la foc mic până se dizolvă zahărul şi obţinem un sirop herunterladen. Se adaugă zeama de la două portocale şi coaja rasă de la una dintre ele, plus esenţa de vanilie. Se lasă să scadă până se îngroaşă puţin open office herunterladen für mac. Se dă la răcorit.
Checul se scoate din formă şi cât mai e cald se însiropează.
Se serveşte ca atare, cu iaurt grecesc sau cu frişcă naturală kundendatenbank kostenlos herunterladen.
Poftă bună!