Tort de mere cu nucă pralinată
- Timp preparare: 1 zi sau mai mult
- Complexitate: Uşoară
- Buget: Ieftin
Ingrediente
Blat:
5 oua
120 g zahar
40 ml ulei
40 ml apa
1/2 plic praf de copt
2 fiole esenta de vanilie
180 g faina
Umplutura:
1 kg mere
3 linguri gem de capsuni
Caramel:
150 g zahar
apa
Nuca pralinata:
250 g nuca
150 g zahar
Sirop:
150 ml apa
1 lingura plina cu miere
cateva picaturi de zeama de lamaie
Decor:
200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Se prepară întăi un caramel din zahăr şi câteva picături de apă. Se toarnă într-o cratiţă.
Pralina: zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte bine cu unt sau margarina where you can audiobooks for free. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi pralina se rupe in bucati sau se zdrobeste cu sucitorul.
Merele se curata de coaja, apoi se taie in jumatate si li se scot cotoarele herunterladen. Se pun cu scobiturile in sus in cratita peste caramel. Spatiile goale dintre ele se umplu cu feliute de mere. Se pune gemul peste ele si nuca pralinata windows 7 photo viewer downloaden gratis. Se da vasul la cuptor pana ce merele s-au inmuiat.
Se prepara repede aluatul pentru blat: se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile frecate cu ulei, apa si esenta de vanilie amazon video herunterladen pc. Se mixeaza totul la viteza mica. Se pun usor faina si praful de copt cernute impreuna.
Peste merele coapte se toarna compozitia pentru blat si se da vasul la cuptor pana ce e copt bine videos iphone. Se face testul cu scobitoarea dupa 25 de minute.
Se da tortul la rece pana a doua zi cand se insiropeaza, si se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta spuma tare si nuca pralinata herunterladen.