Pufoasă cu ananas

Pufoasă cu ananas

Am vrut să fac o prăjitură simplă care să meargă lângă o cană cu lapte. Aş fi putut alege orice fructe, dar la ananas mi-era gândul cam de mult. Şi am ales varianta asta. A ieşit o pufoşenie de prăjitură, cu gust fin şi aromă delicată…

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 8 linguri cu zahăr
  • 8 linguri cu făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 conservă ananas cuburi

Mod de preparare

Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul. Amestecăm cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt şi vanilia. Se amestecă uşor.

Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun cubuleţele de ananas. Tava se dă la cuptor pentru 25 minute.

După răcire se presară cu zahăr şi se porţionează.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...