Tort de Dragobete

TD33

Acest tortuleţ îmbină trei arome care mie îmi plac foarte mult : ciocolată, nucă şi portocală. Sper că vă va cuceri şi pe voi !

Ingrediente

Blat:
4 ouă medii
130 g zahăr
120 g făină
100 g nucă măcinată
3 linguri ulei
esenţă de vanilie
coaja rasă fin de la o portocală
Crema:
300 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată amăruie
1 lingură cacao neagră
1/2 fiolă esenţă de rom
coaja rasă de la o portocală
Sirop:
500 ml apă
225 g zahăr
1/2 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare

Preparăm întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaoa, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă până ce totul devine o cremă fină. Se dă la rece, apoi la congelator ca să capete consistenţă.

Pentru blat mixam ouăle întregi cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă uleiul ,esenţa şi coaja rasă de portocală şi se omogenizează. Se cerne făina şi se adaugă împreună cu nuca. Se amestecă totul bine. Se toarnă compoziţia în forma detaşabila cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 180 grade încălzire sus/jos cca.25 de minute. Pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit şi se taie în 3 felii.

Pentru sirop se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă la foc mic până ce zahărul e complet dizolvat. Esenţa de rom se adaugă numai după ce am dat deoparte vasul de pe foc. Se răceşte.

Asamblare: se însiropează foile puse pe 3 farfurii, iar crema consistentă se spumează un pic cu mixerul.

Forma în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic, apoi se pune primul blat, jumătate de cremă, al doilea blat insiropat, cealaltă jumătate de cremă şi deasupra ultima felie de blat (toate cu faţa în jos pentru că tortul  îl vom răsturna).

Se lasă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe un platou şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...