Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker

Întrebare : ce pregătim bun azi? Răspunsul : evident ceva cu ciocolată! :)) Aşa că m-am conformat şi am ales dintre reţetele propuse, pe ciocolatoasa Dyei. Am schimbat un pic cantităţile şi ingredientele conform cerinţelor. E un deliciu servită cu îngheţată!

Ingrediente

6 ouă
100 g unt
300 g ciocolată neagră
400 ml lapte
1 cană cu zahăr
2 căni cu făină
1 pliculeţ de ness
1 fiolă esenţă de rom
2 banane foarte coapte
1/2 pliculeţ praf de copt

Mod de preparare

Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând , piurel de banane şi compoziţia pregătită anterior şi răcorită.

Se pun şi făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom.

Se unge cuva aparatului cu puţin ulei, apoi se tapetează cu făina şi se toarnă compoziţia.

Se selectează programul BAKE, temperatura de 180 grade şi ca timp…45 de minute.

Se lasă la răcorit, apoi se fărâmiţează şi se serveşte în castronele cu îngheţată alături.

Poftă bună!

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...