Salad Chef Crumble

O nouă reţetă de sezon! Mere coapte, caramel lipicios, scorţişoară aromată! Totul cu ajutorul Salad Chef Smart! Îl găsiţi aici http://iteleshop.ro/. Şi ,ca să vă convingeti,urmăriţi filmuleţul!
https://www.youtube.com/watch?v=fi9HT4pKwNU

Ingrediente

1 kg mere
scorţişoară pudră
Caramel:
200 g zahăr
100 ml apă
50 g unt
100 ml smântână pentru frişcă
Crustă:
125-150 g făină
75 g unt
50 g zahăr

Mod de preparare

Se prepară întâi caramelul : se pun într-un vas la foc mic apa şi zahărul. Se lasă să firbă până capătă culoare aurie.

Atunci se adaugă untul şi se amestecă cu grijă.

După completa dizolvare a acestuia se adaugă smântâna , după care se mai lasă pe foc încă 1 minut.

Se dă la răcit.

Merele se spală , se curăţă de coajă şi de miezul cu seminţe.

Se montează aparatului dispozitivul cu pătrăţete mici şi se taie toate merele cubuleţe.

Se pun o parte din mere într-un vas termorezistent, se presară deasupra scorţişoară şi jumătate din caramel, după care se adaugă restul de mere şi iar scorţişoară şi restul de caramel.

Pentru crustă se frământă un aluat din făina cernută, zahăr şi unt la temperatura camerei.

Se rade aluatul deasupra merelor cu caramel şi se dă vasul la cuptor la foc iute pentru 20 de minute.

Se poate servi preparatul cald sau rece.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Claudia a zis:

    Combinatie irezistibila .Pupici

    23 noiembrie 2014 , 21:46

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...